Lichaamsmassage

Een lichaamsmassage ondersteunt de heling van lichaam en geest. Ons brein maakt overuren waardoor spanning zich in onze geest vast kan zetten wat lichamelijk, op de ademhaling uitwerkt. Lichaamsmassage kan deze spanning losmaken. Ontspannen is geen actie, maar juist het nalaten daarvan. Het is een toelaten en loslaten. 

Hoe werkt lichaamsmassage?

Door een slechte verhouding tussen inspanning en ontspanning belasten we onze spieren te veel. Met name het middenrif  heeft het nogal eens te verduren door een verkeerde ademhaling. Of we nemen door stress een verkeerde lichaamshouding aan waardoor spieren zich verkrampen.

Ook stress, zorgen en angsten zorgen voor een te hoge spierspanning. Hierdoor gaat het lichaam steeds meer verkrampen, in het begin vaak ongemerkt en onzichtbaar, later ontstaan er allerlei klachten en kwalen. Door lichaamsmassage verdwijnen deze spierspanningen en krampen, de afvalstoffen worden afgevoerd waardoor het lichaam zich weer kan herstellen.

Wanneer is lichaamsmassage iets voor jou?

  • Vooral bij rug-,  nek- en hoofdpijn klachten.
  • Bij gespannen en verkrampte spieren
  • Vochtophopingen
  • Onrustgevoelens en zorgen
  • (over) vermoeidheid
  • Stress

Welke voordelen heeft een lichaamsmassage

Je hebt minder last van rug-, nek- en hoofdpijn. De massage werkt kalmerend en geeft innerlijke rust. De spieren ontspannen en worden beter doorbloed. De stofwisseling verbetert en afvalstoffen worden beter afgevoerd. Bewustwording van verschil tussen spanning en ontspanning.

Voor wie is lichaamsmassage geschikt?

Lichaamsmassage is geschikt voor iedereen die wil ontspannen en een betere balans wil vinden tussen spanning en ontspanning.

Meer over Voetmassage, Sabaaydi massage of Stoelmassage

Een afspraak maken? Direct Whats-appen of bellen.